środa, 10 lutego 2016

środa, 10 lutego 2016


Popielec


Autor: 19ANIA76
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 550
Dodano: 19.08.2008
Odsłon: 26456


Nasza Śląska specjalność he he( dziś w gwarze śląskiej )




                     
Ref:

 Hmm... Wodzionka – Suchy chlyb i wody szklonka Hmm..

. Wodzionka – to najlepszo z wszystkich śląskich zup. Hmm... Wodzionka – jak jom zrobi moja żonka

 Hmm... Wodzionka – to jest łosmy świata cud .

 Leć do kuchnie i z bifyja gorczek weś, puś kokotek, nalyj wody i na piec. Potym wejrzij czy porządny łogiyń mosz, no – to piyrwszo czynść warzynio znosz.

 Tera nojważniejszy bydzie suchy chlyb, zrob go w konski i do jakiś michy wciep. Łobejrz czy w boncloku jakieś tłuste mosz, no – to drugo czynść warzynio znosz.

 . Tera przidzie czosnek, łon tam musi być, dodej magi, piepszu i posolić tysz. Dźwigni dekel czy już woda dobro mosz, no – to czecio czyńść warzynio znosz.

 Jak zawrało, wszystko to zalywo sie, dowej pozor na paluchy, niy sporz je. Rykni z łokna bajtlom, że już łobiot mosz, no – jak fajnie wonio, sukces mosz.

 Bogoc, czy biydok niy łopsze tymu sie, Jak w siyni zacznie woniać, za łyżka kożdy rwie. Niy ma taki siyły, by zaczimała cie, za jedyn talyrz zupy, pozabijajom sie.

  . Wyboczcie ludkowie ale kończa to, moja we szuflodce suchy chlebek mo. Widza że już z gymby ślinka leci wom, co – myślami ście z wodzionkom som! Teraz jedna dobro rada dowom wom, niy wierzycie, że inne dobre zupy som.

 Przepis my wom dali, kozdy już go zno, no – to teraz sie uwarzcie to.


 Ref: Hmm... Wodzionka – Suchy chlyb i wody szklonka Hmm... Wodzionka – to najlepszo z wszystkich śląskich zup. Hmm... Wodzionka – jak jom zrobi moja żonka Hmm... Wodzionka – to jest łosmy świata cud. :-)

 Pyszna aż śpiewają o niej -UWAGA skuteczna przy walce z przeziębieniem !!!

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w kostkę ,zagotować wodę i dodać do niej posiekany czosnek.Zalać chleb wodą ,przyprawić do smaku solą ewentualnie maggi i pieprzem.Jeśli ktoś lubi "tłusto" to można dodać smalcu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Archiwum bloga