http://www.uwielbiamgotowac.com/2011_10_01_archive.html#.UlaLIdJFClU
Przepis znaleziony w internecie
Sałatka tunezyjska
Składniki:
Sałatka tunezyjska
Prosta, szybka i bardzo smaczna sałatka wprost ze słonecznej Tunezji. Nie dość, że wspaniale smakuje, to świetnie wygląda. Stanowi znakomitą przystawkę na przyjęcie.
Przepis znaleziony w internecie
Sałatka tunezyjska
Składniki:
- 4 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 150 g sera fety
- 1 cebula
- 6 łyżek oliwy
- 200 g tuńczyka w oleju w kawałkach
- 2 łyżeczki świeżej lub suszonej mięty
- 2 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
Paprykę oczyszczam z nasion i kroję w paseczki. Pomidory myję i kroję w mniejsze kawałki. Cebulkę obieram i kroję w pół plasterki. Warzywa układam na półmisku. Na wierzchu rozkładam tuńczyka w kawałkach i pokrojoną w kostkę fetę.
Sos: Ocet winny mieszam z solą, pieprzem, dodaję oliwy i dokładnie wszystko łączę. Sosem polewam sałatkę i posypuję suszoną lub posiekaną świeżą miętą.
Smacznego! :)
Smacznego! :)
*******************
Jak wam się ta sałatka podoba. Na obrazkach wygląda kusząco bardzo. Ja dziś nie gotowałam bo jakaś jestem ogólnie jeszcze wczorajsza. Dostałam od starszego syna całą reklamówkę orzechów włoskich. Postanowiłam z nimi odświerzyć pracę mojego mózgu. Podobno się z nich też tyje. ale kilka dziennie to chyba aż tyle tłuszczu się nie uzbiera. Dziś odgrzałam jedynie zupę z zielonej fasolki szparagowej, ale czuję że już zaczynam być głodna . To wszystko przez to pisanie o jedzeniu he he.