czwartek, 10 lipca 2014

może jeszcze coś tu dopiszę w ciągu dnia jak to ostatnio robię..)

 jak się ma mało czasu(jak lata temu kiedy na głowie dzieci praca itp), to staramy się go rozplanować i wtedy na wszystko czas był i się znalazł.
 A jak go mam dużo tak jak ja teraz, to pojawia się magiczne „mam jeszcze czas” do momentu, kiedy właśnie tego czasu już nie ;).




Czuję się jakoś tak mało komfortowo tą moją dużą ilością czasu  Ale powrócić do tej ciągłej nagonki także bym już nie chciała.. hehe

Mam tu na moim biurku taką chińską ,mądrość oprawioną w ramce którą dawno temu jako pamiątkę przywiozłam z dawnych NRD . Przetłumaczę ją tu z niemieckiego ;

Ciesz się twoim życiem

bo jest później

niż ci się wydaje

I nic tylko się cieszyć i nie marudzić hehe. Miłego dnia zaglądającym..(może jeszcze  coś tu dopiszę w ciągu dnia jak to ostatnio robię..)

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/cordon-bleu-3

  • CORDON BLEU

  • Danie, które można szybko zrobić i jednocześnie jest pyszne.
  • Cordon bleu

      Składniki

      1kg szynki wieprzowej
      150g żółtego sera
      150g szynki
      4 ząbki czosnku
      2 jajka
      3-4 łyżki musztardy
      tymianek
      słodka papryka
      mąka
      bułka tarta
      olej
      sól, pieprz
    • Sposób przygotowania

      1.
      Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z musztardy, tymianku, słodkiej papryki i posiekanego czosnku robimy pastę.
      2.
      Mięso smarujemy przygotowaną pastą, następnie kładziemy plasterek szynki i sera. Sznycle składamy na pół i spinamy wykałaczką.


      3.
      Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor, następnie zmniejszamy ogień i chwilę trzymamy pod przykryciem, żeby doszły.
      *************************************************************************************************************************
      Znalazłam ten przepis przed chwilką w necie. Muszę pamiętać przy następnych zakupach o kupnie  mięsa . Podoba mi się ten przepis-;))


    Archiwum bloga