http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/12/tarta-z-jabkami.html
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/08/ciasto-z-jabkami-bez-pieczenia_19.htm
Kto chce niech piecze bo ja nie, he he, mam dziś wychodne...

http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/08/ciasto-z-jabkami-bez-pieczenia_19.htm
Kto chce niech piecze bo ja nie, he he, mam dziś wychodne...
Biszkopt z kremem i jabłkami
Lubię budyń i szarlotkę. Wydawało mi się, że jeśli połączę oba smaki,
wyjdzie ciasto idealne. I jest bardzo dobre. Ale szarlotka i budyń
osobno dalej pozostają w moim rankingu na pierwszym miejscu, cóż
poradzę. Jabłka bardziej smakują mi z kruchym, staroświeckim ciastem,
takim jak tu.
Bardzo łatwo się kroi, jest wilgotne, smaczne i efektownie wygląda.
Łatwe w przygotowaniu, nie czekałam nawet z przekrojeniem na całkowite
ostudzenie biszkoptu, choć lepiej upiec go w przeddzień, wtedy łatwiej
to zrobić. Jeśli upiecze się biszkopt w okrągłej tortownicy wyjdzie
wysoki, porządny tort na rozmaite okoliczności.
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/02/biszkopt-z-kremem-i-jabkami.html#sthash.kL6zOTTV.dpufBiszkopt z kremem i jabłkami
Lubię budyń i szarlotkę. Wydawało mi się, że jeśli połączę oba smaki,
wyjdzie ciasto idealne. I jest bardzo dobre. Ale szarlotka i budyń
osobno dalej pozostają w moim rankingu na pierwszym miejscu, cóż
poradzę. Jabłka bardziej smakują mi z kruchym, staroświeckim ciastem,
takim jak tu.
Bardzo łatwo się kroi, jest wilgotne, smaczne i efektownie wygląda.
Łatwe w przygotowaniu, nie czekałam nawet z przekrojeniem na całkowite
ostudzenie biszkoptu, choć lepiej upiec go w przeddzień, wtedy łatwiej
to zrobić. Jeśli upiecze się biszkopt w okrągłej tortownicy wyjdzie
wysoki, porządny tort na rozmaite okoliczności.
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/02/biszkopt-z-kremem-i-jabkami.html#sthash.kL6zOTTV.dpufTarta z jabłkami
Krucha, szarlotkowa wersja tarty, nada się na mniejsze lub większe
okazje, takie na przykład jak nadchodzący sylwester. Bezę można
przełożyć do dekoratora lub nakładać zwyczajnie łyżką, nie wygładzając
jej zbytnio, by tworzyła zwichrowaną powierzchnię. Jeśli ktoś robił
jabłka w słoikach (takie np. jak tutaj)
ma połowę pracy za sobą. Ale nie jest to szczególnie skomplikowana
sprawa, obrać kilogram twardych, kwaśnych jabłek. Można piec ją w formie
do tarty lub w tortownicy, zawijając brzeg ciasta na boki blaszki.
Bardzo dobre ciasto.
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/12/tarta-z-jabkami.html#sthash.tysRN6XI.dpufTarta z jabłkami
Krucha, szarlotkowa wersja tarty, nada się na mniejsze lub większe
okazje, takie na przykład jak nadchodzący sylwester. Bezę można
przełożyć do dekoratora lub nakładać zwyczajnie łyżką, nie wygładzając
jej zbytnio, by tworzyła zwichrowaną powierzchnię. Jeśli ktoś robił
jabłka w słoikach (takie np. jak tutaj)
ma połowę pracy za sobą. Ale nie jest to szczególnie skomplikowana
sprawa, obrać kilogram twardych, kwaśnych jabłek. Można piec ją w formie
do tarty lub w tortownicy, zawijając brzeg ciasta na boki blaszki.
Bardzo dobre ciasto.
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/12/tarta-z-jabkami.html#sthash.tysRN6XI.dpuf