czwartek, 16 czerwca 2016


czwartek, 16 czerwca 2016


Nie będzie bowiem drugiego 16. 6. 2016 roku.(3 szóstki) Czas mija bezpowrotnie.

Celebruj każdy dzień, jakby był Twoim najpiękniejszym dniem życia.


 Porażka, sukces, błąd, radość czy smutek – to wszystko rzeczy wyjątkowe, które w tym konkretnym czasie się nie wydarzą.


 Nie będzie bowiem drugiego 16. 6. 2016 roku.

 Czas mija bezpowrotnie.

 Nie pozwól byś był niezadowolony ze swojego życia. (chociaż dziś spróbuj)

                                                         *************

Ano pożyjemy zobaczymy co nam dzisiejszy dzień przyniesie.
 A te mądrości znalazłam i skopiowałam dziś skoro świt z sieci bo spać jakoś nie umiałam.

 Ale jeszcze sobie skoczę do łóżeczka, bo co jak co, ale nie mam się już do czego spieszyć. A po tym wyjeździe nie potrafię jeszcze się odnaleźć. Okropne!



                               ********************Zrobię sobie dziś lody!! (mam przecież od zeszłego roku maszynkę do lodów)

To przepis z sieci

Przepisów na lody jest mnóstwo i sposobów oto pierwszy z nich. Ja użyłam truskawek ale możemy spokojnie zamienić na każdy inny owoc. SKŁADNIKI:
  • 500 g truskawek (użyłam mrożonych)
  • 300 ml śmietany 30 )
  • 175 g drobnego cukru 
  • 200 ml mleka 3/2
 SPOSÓB WYKONANIA :
- truskawki miksujemy na jednolitą gładką masę
- za pomocą miksera ubijamy śmietanę z cukrem do czasu rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy truskawki, mleko i wszystko razem ubijamy
- jeżeli posiadasz maszynkę do lodów, wszystkie składniki przelej do niej i postępuj zgodnie z instrukcją maszynki.

- jeżeli nie posiadasz maszynki masę, przygotowaną masę przelej do miski(ja zostawiłam w misce od miksera) przykryj i schowaj do zamrażalki na 1 godzinę
- po tym czasie za pomocą miksera przemieszaj masę (zapobiega to powstawaniu kryształków, masa będzie wtedy gładka) i ponownie schowaj do zamrażalki.
- po kolejnej godzinie powtórz tą samą czynność
- powtarzaj proces ubijania i mrożenia aż do momentu gdy masa jest niemal całkowicie zamrożona.
- ubij ostatni raz, przykryj i wstaw do zamrażalki na tak długo jak będzie potrzeba
Na 10-15 minut przed podaniem wstaw je do lodówki.
Gotowe :)

 

 

Archiwum bloga