http://www.dobrysennik.pl/horoskop/horoskop-dzienny/ogolny/wodnik
To będzie dynamiczny dzień.
» Miłość: Warto zastanowić się nad telefonem do bliskich.
» Finanse/praca: W finansach dobry czas, aby nadrobić straty.
» Zdrowie: Przygotujesz dziś zdrową sałatkę.
Horoskop dzienny (8.06) - ogólny » Wodnik
» Miłość: Warto zastanowić się nad telefonem do bliskich.
» Finanse/praca: W finansach dobry czas, aby nadrobić straty.
» Zdrowie: Przygotujesz dziś zdrową sałatkę.
Procentowy rozkład ogólnego horoskopu dziennego:
**********************************Ażeby nie było, to ja w te klocki nie wierzę!!! heheAle poszukam tu jakąś przepis na tą zdrową sałatkę nie tylko dla nas wodnikówAch takie fajne prognozy na początek dnia, jak tu się nie cieszyć-;)))to wszystko bzdety wiem przecież ....ale skoro takie optymistyczne, pożyjemy a do wieczora to jeszcze szmat czasu. Dzień się dopiero zaczyna jest 4, 14 a ja tu już przy porannej kawie, oj to jednak dynamicznie no nie???
http://kuchnialidla.pl/product/salatka-z-awokado-i-tunczyka
Sałatka z awokado i tuńczyka
Co kupić
- 1 dojrzałe awokado
- 150 g tuńczyka w sosie własnym
- 2 szklanki pomidorków koktajlowych
- 1 pęczek szczypiorku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 2 czas: 10min
Przygotowanie
Awokado pozbawiamy skóry i pestki, a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki. Natkę pietruszki oraz szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
i jeszcze taka ciekawa sałatka, w sam raz na gorące dni..
Co kupić
- 800 g ugotowanej kaszy pęczak
- 1 świeży ogórek, umyty, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę
- 1 pęczek szczypiorku, umyty, drobno pokrojony
- 1 duża cebula, pokrojona w drobną kostkę
- 25 g migdałów w całości, obranych
- 1 duży pęczek natki pietruszki, umytej, drobno pokrojonej (opcjonalnie można użyć 2 pęczków, kilka listków pozostawiamy do dekoracji)
- 1/2 mango, umytego, obranego, pokrojonego w kostkę
- 1 brzoskwinia, umyta, obrana, pokrojona w kostkę
- 25 g żurawin
- 25 g rodzynek
- 50 g pistacji
- 1 pęczek rzodkiewek, umytych, pokrojonych w półtalarki
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 30min
Do dużej miski wrzucamy ugotowany pęczak
(możemy użyć również kaszy jaglanej lub gryczanej),
ogórek, szczypiorek, cebulę. Dodajemy żurawinę,
rodzynki, pistacje oraz migdały w całości,
pokrojone w kostkę mango oraz brzoskwinię.
Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Rzodkiewki kroimy w półtalarki i dodajemy do pozostałych składników.
(możemy użyć również kaszy jaglanej lub gryczanej),
ogórek, szczypiorek, cebulę. Dodajemy żurawinę,
rodzynki, pistacje oraz migdały w całości,
pokrojone w kostkę mango oraz brzoskwinię.
Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Rzodkiewki kroimy w półtalarki i dodajemy do pozostałych składników.
Sos
Musztardę i oliwę z oliwek mieszamy
do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy
solą, pieprzem.
Dodajemy łyżkę wody, całość mieszamy.
do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy
solą, pieprzem.
Dodajemy łyżkę wody, całość mieszamy.
Smażone plastry schabu
Plastry schabu myjemy i osuszamy.
Delikatnie nacinamy błonkę na brzegach plastrów.
Mięso z obu stron doprawiamy pieprzem i solą.
Plastry schabu smażymy na bardzo gorącej
patelni posmarowanej oliwą z oliwek.
Schab smażymy ok. 2 minuty z każdej strony,
odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w kostkę.
Delikatnie nacinamy błonkę na brzegach plastrów.
Mięso z obu stron doprawiamy pieprzem i solą.
Plastry schabu smażymy na bardzo gorącej
patelni posmarowanej oliwą z oliwek.
Schab smażymy ok. 2 minuty z każdej strony,
odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w kostkę.
Mięso dodajemy do miski z pozostałymi
składnikami. Wlewamy sos. Doprawiamy
pieprzem oraz solą. Całość mieszamy.
Sałatkę przed podaniem wstawiamy minimum
na 5 godzin do lodówki.
Dekorujemy kilkoma listkami natki pietruszki.
składnikami. Wlewamy sos. Doprawiamy
pieprzem oraz solą. Całość mieszamy.
Sałatkę przed podaniem wstawiamy minimum
na 5 godzin do lodówki.
Dekorujemy kilkoma listkami natki pietruszki.
- wydrukuj przepis
- dodaj do ulubionych
- wyślij listę zakupów