wtorek, 17 września 2013

Zastanawiasz się co jeść, aby chudnąć?

http://polki.pl/dieta_dietyodchudzajace_artykul,7964302.html


Zastanawiasz się co jeść, aby chudnąć? Postaw na najlepsze spalacze spożywcze, które możesz włączyć do swojego menu!





Szpinak zaspokaja prawie całe dzienne zapotrzebowanie na witaminę A i połowę potrzebnej ilości witaminy C. Zawiera również sporą dawkę kwasu foliowego (zapobiega chorobom serca, zawałom i rakowi okrężnicy). Smakuje zarówno na kanapce (jak liść sałaty) lub podsmażony ze świeżym czosnkiem i oliwą. Brokuły to cenne źródło błonnika, witamin i minerałów. Bardzo bogate w witaminę C oraz wapń są żelazną pozycją diet przeciwnowotworowych. Różyczki brokułów to wspaniałe źródło antyutleniaczy. Zawierają trzy razy tyle beta-karotenu co łodygi. Jeśli nie lubisz brokułów, „zamaskuj” ich smak: zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do dipu, albo usmaż w małej ilości tłuszczu i polej sosem.


Produkty spalające tłuszcz - Migdały i orzechy

Główne atuty: odbudowują masę mięśniową, świetnie zaspokajają głód
Tajna broń: białko, tłuszcze jednonienasycone, witamina E, błonnik, magnez, kwas foliowy (w fistaszkach), fosfor
Korzyści: przeciwdziałają otyłości, chorobom serca, zanikowi mięśni, a także nowotworom, nadciśnieniu, zmarszczkom
Dobre towarzystwo: awokado, pestki dyni i słonecznika
Unikaj: solonych i prażonych orzeszków (zawierają sód, który powoduje wzrost ciśnienia krwi)
                                                            ************
Migdały mają najwięcej wartości spośród wszystkich rodzajów orzechów. Ich garść pokrywa połowę dziennego zapotrzebowania organizmu na witaminę E, prawie 20% dziennej normy magnezu (niezbędny do budowy mięśni) i 8% wapnia. Osoby, które uwzględniają je w codziennej diecie, są długo syte i mają mniejszy apetyt.

                                                          ****************
Fasola bardzo dobrze zaspokaja głód. Jest niskokaloryczna, zawiera dużą ilość protein, błonnika i żelaza – składników niezbędnych do budowy mięśni oraz wspomagających spalanie tłuszczu. Oto dobra zasada: spróbuj kilka razy w tygodniu zastąpić mięsny posiłek daniem z roślin strączkowych. Najwartościowsze są kolejno: soja, cieciorka, fasola: czarna, biała, czerwona.



                                                               **************
Wchodzę na moją wagę i co widzę? Ech szkoda gadać. Mam to co miałam ,a  cieszyłam się już z tego że jedną z pozytywnych rzeczy przy mojej chorobie było to, to że trochę schudłam. Pomyślałam że dopilnuję,i że waga się już więcej nie podniesie, i co ? pstro. Duch wprawdzie jest ochoczy ale ciało mdle.niestety Mówią że z owoców się nie tyje. AKURAT. Zależy ile tych owoców się zjada. Pomiędzy posilkami, zamiast je jeść  np zamiast obiadu. Ale kto to potrafi, bo ja nie. Dlatego dziś wkleiłam to co tu wyszukalam dla siebie w necie, bo a nuż się nie tylko mnie tak przytrafiło, i inni także się martwią wagą ,na którą dziennie stawają z uczuciem lęku . Głodzić się naprawdę nie mam zamiaru,i dlatego interesuje mnie tu to o tych migdałach. Ale czy to moje niemłode zęby aby wytrzymają, bo twardy ten migdał i orzech do zgryzienia ,he he. 



Archiwum bloga