tag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post7887193116837517362..comments2024-02-16T09:59:39.601+01:00Comments on pogaduszki: Kurczak po rzymskuuleczkahttp://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-1579810285796375722012-08-22T07:25:15.324+02:002012-08-22T07:25:15.324+02:00Te kurki które ostatnio kupiłam w Biedronce nie mi...Te kurki które ostatnio kupiłam w Biedronce nie miały żadnego smaku. a tak się już na nie cieszyłam.(-; Pozdrawiam Zgagauleczkahttps://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-27862421946570639752012-08-21T23:27:44.255+02:002012-08-21T23:27:44.255+02:00W mojej kuchni grzyby są niemal gościem codziennym...W mojej kuchni grzyby są niemal gościem codziennym. I świeże, i suszone. Na pierwszym miejscu kurki, oczywiście.zgagahttps://www.blogger.com/profile/07235796022428366959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-61670052012214792212012-08-21T20:57:14.501+02:002012-08-21T20:57:14.501+02:00mam taka wspaniałą tarkę która ma takie części do ...mam taka wspaniałą tarkę która ma takie części do wyjmowania. Jedna to robi plasterki. Nawet cebule ostatnio w piórka na tym tarłam. Pieczarki także można na tym pokroić w plastry. Ozywałam robota, ale tą tarkę łatwiej umyć. Już pisałaś jak przyrządzasz mięso. od kiedy widziałam jak w jakieś restauracji wiedeńskiej Wyjmowali całe kawały mięsa z rosołu i potem kroili plastry i obsmażali krótko na maśle i potem jak Ty do odpowiedniego sosu, to teraz ja to tez tak robię. Tylko że to mięso nie może być wygotowane, tylko jeszcze takie jędrne i soczyste. Każda z nas ma już swoją technikę wypróbowaną u siebie w swojej kuchni. Pozdrawiam Aniu -;)uleczkahttps://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-66477892239584997872012-08-21T20:45:18.943+02:002012-08-21T20:45:18.943+02:00Witam Ewuniu. Ciekawe to nadzienie do tego kurczak...Witam Ewuniu. Ciekawe to nadzienie do tego kurczaka. Pozdrawiam serdecznie tu na tym blogu-;))uleczkahttps://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-9612865930364992002012-08-21T20:43:04.192+02:002012-08-21T20:43:04.192+02:00Przede wszystkim teraz to ja lubię czytać takie ci...Przede wszystkim teraz to ja lubię czytać takie ciekawe przepisy i dlatego to tu czasem wklejam jak mi się jakiś przepis podoba. Co nie oznacza Majka ze ja to sobie zrobię. Ale podobnie jak z tymi pieczarkami w tym poprzednim przepisie dostaję chętkę na coś z przepisu, albo jakiś pomysł na jakiś kolejny obiad. Widzę że już sobie poradziłaś z tym i komentarzami. Zuch dziewczyna z Ciebie-;))uleczkahttps://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-81208071566924688932012-08-21T20:32:39.510+02:002012-08-21T20:32:39.510+02:00Dziękuję Uleczko:-) i wzajemnie. Ja jem to, co aku...Dziękuję Uleczko:-) i wzajemnie. Ja jem to, co akurat mam, ale nie znaczy wcale, że nie zjem też czegoś bardziej wyrafinowanego, he he... Czasami mi się trafia taki cymes;-). Buziaczki ponownie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-39595902487812072802012-08-21T20:04:39.588+02:002012-08-21T20:04:39.588+02:00Zapisałam, przepis ciekawy, choc troche pracy wyma...Zapisałam, przepis ciekawy, choc troche pracy wymaga. Wypróbuję na jakiś rodzinny obiad, bo dla nas dwojga za dużo przecież. Pieczarki stosuję głownie do sosów, ale wypróbowałam i od paru lat nie kroję pieczarek, a ucieram na warzywnej tarce /duże oczka/. Duszę na maśle z cebulką, a potem zaciągam smietaną. I w tym sosie zostawiam mięsko z parownika, na około godzinę. Jest pyszne i lżej strawne. Jak wiesz, nie smażę mięs tylko paruję. Całuski ślę. Uluś :)gajanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-78320366668217054962012-08-21T19:02:37.483+02:002012-08-21T19:02:37.483+02:00Brzmi smakowicie,ale nie mam komu go zaserwować,że...Brzmi smakowicie,ale nie mam komu go zaserwować,żeby wypróbować.Mimo wszystko przepisałam,a nuż pojawi się okazja.<br />Pozdrawiam serdecznie.U mnie znów upały i duchota.1beamhttp://ejbpm.bloog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-30021683355040058172012-08-21T13:45:19.474+02:002012-08-21T13:45:19.474+02:00To co ty jesz skoro w głowie nie jest gotowanie Ma...To co ty jesz skoro w głowie nie jest gotowanie Majka. ja lubię jeść więc i gotuję. Tylko nie siedzę cały dzień przy garach. Na kuchni gotowała się dziś kwaszona kapusta i wędzone skrzydełka kurze (ale wszystko w oddzielnych garnkach). To się dobrze będzie komponowało z grzybami, których cześć dziś zjadłam do chleba, mniam. Pozdrawiam serdecznie-;))uleczkahttps://www.blogger.com/profile/13463009411289587788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5214613218348007002.post-20620079046388444042012-08-21T13:28:40.012+02:002012-08-21T13:28:40.012+02:00Pozdrawiam, Uleczko;-). Mnie nie w głowie gotowani...Pozdrawiam, Uleczko;-). Mnie nie w głowie gotowanie, ale kuraka uwielbiam jeść, zwłaszcza skrzydełka.Anonymousnoreply@blogger.com